EkonomiKulturëKurioziteteLajmeLajmi i funditShëndetësiShowbizSport

Si ta ndaloni gjakderdhjen në hundë dhe a duhet të brengoseni për këtë problem

Shkaqet më të shpeshta, për të cilat keni gjakderdhje nga hundët janë ajri i thatë dhe ngacmimi i hundës. Këto janë dy nga arsyet më të shpeshta të këtij problemi. Mëgjithatë, shkaqet më të rralla të këtij problemi mund të jenë ndonjë infeksion i sinusit apo ndonjë sëmundje tjetër.

Sipas Mayo Clinic, mbyllja e vrimave të hundës
në këto raste nuk është veprimi i duhur. Mënyra e duhur për ta ndalur këtë
gjakderdhje është mbyllja e hundës në pjesën pranë vetullave, aty ku fillon
presioni i gjakderdhjes.

Një mënyre tjetër sipas ekspertëve është edhe mbyllja e zgavrave të hundës me anë të ndonjë pambuku dke e mbajtur kokën drejt.

Mirëpo, cilat janë rastet kur duhet të brengosei dhe duhet të kotrollohei tek mjeku? Sipas ekspertëve nëse keni tentuar ta ndaloni gjakderdhjen disa herë dhe prapë ajo vazhdon atëherë duhet të konsultoheni itek ndonjë specialist. Gjitashtu nëse gjaku ka ngjyrë të kuqe të ndezur dhe rrjedh shpejt atëherë ësht ëmë mirë të vizitoheni./ Gazeta Express

The post Si ta ndaloni gjakderdhjen në hundë dhe a duhet të brengoseni për këtë problem appeared first on Gazeta Express.