EkonomiKulturëKurioziteteLajmeLajmi i funditShëndetësiShowbizSport

Kërkohen hulumtime më të mëdha për të gjetur pajisjen që lidh trurin me kompjuter

Pajisjet që bashkojnë makinat me trurin e njeriut
duhet të hetohen, ka thënë një studim.

Në të ardhmen,
“njerëzit mund të bëhen telepatik në një farë mase” dhe të qenit në gjendje t’i
lexojnë mendimet e dikujt tjetër ngre çështje etike, thanë ekspertët.

Kjo mund të bëhet
veçanërisht shqetësuese nëse ato mendime do të ndaheshin me korporatat.

Produktet
tregtare nuk duhet të vijnë nga “një pjesë e vogël e kompanive”, shtuan ata.

Në studimin
“iHuman: Linjat mjegulluese midis mendjes dhe makinerisë” shkencëtarët kryesorë
në Shoqërinë e Mbretërisë së Bashkuar parashtrojnë mundësitë dhe rreziqet e
pajisjeve që lidhin trurin me kompjuter.

Këto mjete janë
të implantuara në trup ose të veshura nga jashtë, që stimulojnë aktivitetin në
trurin ose sistemin nervor.

The post Kërkohen hulumtime më të mëdha për të gjetur pajisjen që lidh trurin me kompjuter appeared first on Gazeta Express.